Zoeken in deze blog

vrijdag 27 juni 2014

Patroon AfricanFlower onderzetters

Bij deze het patroon even voor jullie uitgeschreven van de africanFlower onderzetters!Bron: www.facebook.com/mientjehaak / www.mientjehaak.blogspot.nl
Materiaal: Katoen of acryl (ik haak ze met katoen) Haaknaald; 3,5 (of 4,5 kan ook!)

1. Haak een magische ring (lukt dit niet, haak dan 5 losse en sluit tot een ring met een halve vaste in de eerste losse)

2. Haak 3 lossen (=1e stokje), 1 stokje in de ring, *1 losse, 2 stokjes in ring* 7x, dan weer 1 losse en eindig met een halve vaste boven in het 1e stokje. Je hebt dan 8 x 2 stokjes met lossen er tussen. Hecht af.

3. Hecht een nieuwe kleur aan bij een losse van de vorige toer. Haak 3 lossen(= 1e stokje), 2 stokjes om de losse van de vorige toer., *1 losse, 3 stokjes om elke losse van de vorige toer* ga door tot je rond bent. 

4. 3 lossen(=1e stokje), 1 stokje, 2 losse, 2 stokjes om elke losse van de vorige toer. (zie
voorbeeldfoto’s om te zien waar ze moeten) Dan 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes. Ga door tot je rond bent. Eindig met een halve vaste boven op het eerste stokje.

5. Ga met halve vasten naar de eerste losse tussen de stokjes. Haak 7 stokjes in elke losse van de vorige toer. Eindig met een halve vaste boven in het eerste stokje. Hecht af.

6. Hecht een nieuwe kleur aan en haak 1 vaste in elk stokje van de vorige toer + tussen het 7e en 1e stokje van de waaiertjes een stokje haken, waarbij je insteekt onder de opening van de 3e toer, zodat je een bloemblaadje vormt. Op de foto zie je goed waar je dan moet insteken. Hecht af. 

Overig: Hecht alle loshangende draadjes weg aan de achterkant. Om ze mooi plat te krijgen strijk ik ze..vind ik persoonlijk mooier, maar dat is jou eigen keuze :)
    
    


    2 opmerkingen:

 1. Bedankt deze ga ik zeker haken. prachtige kleurencombinatie
  gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie en goede site is dit! GENIETEN! En de gratis patronen: CHAPEAU!
  Ga zo door en heel veel succes!
  Groetje van Tine.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!